Svěží jahodový ocet

Sn%C3%ADmek+obrazovky+2020-05-31+v%C2%A00.43.33.jpg

Nádherně voní po jahodách. Pokaždé, když otevřu láhev, ovane mě léto. Jahodový ocet skvěle ochutí saláty.

Suroviny

1 kg jahod
200 g třtinového cukru
1/2 sáčku vinných kvasinek
1 litr vody

 

Postup

Jahody zlehka opláchneme a ponecháme jim stopky. Vsypeme je do 5litrové zavařovací sklenice, zasypemecukrem a kvasinkami, zalijeme vodou a rozmačkáme měchačkou nahrubo. Sklenici zakryjeme a necháme při pokojové teplotě zhruba 2–3 týdny rozležet. Po uplynutí této doby ocet přecedíme přes plátýnko, nalijeme ho do menších lahví a uzavřeme.

BOXY-02770.jpg

Zavařovací box na zpracování až 20 kg úrody ovoce a zeleniny

Previous
Previous

Jahodovo-bazalkový ledový čaj

Next
Next

Klasické bazalkové pesto