Vánoční citronový likér limoncello
A teď něco pro zahřátí a potěchu ducha za temných zimních večerů. Tenhle recept je voláním po slunci, tak trochu pitíčkem pro dámy a skvělým tipem, jak si užít záplavu vánočního ovoce ještě trochu jinak. A budete mít i jedlý dárek pod stromeček! A teď něco pro zahřátí a potěchu ducha za temných zimních večerů. Tenhle recept je voláním po slunci, tak trochu pitíčkem pro dámy a skvělým tipem, jak si užít záplavu vánočního ovoce ještě trochu jinak. A budete mít i jedlý dárek pod stromeček!
Suroviny
250 ml bílého vysokoprocentního kvalitního destilátu (nejméně 60%)
3 velké citrony (nejlépe sorrento či amalfi) nebo biocitrony, co nejčerstvější
250 g světlého cukru
750 ml filtrované vody
Postup
Oloupejte pouze vrchní žlutou část citronů a nechte ve sklenici s patentním uzávěrem macerovat 3-5 dní v alkoholu.
Do jiné litrové nádoby vsypte cukr a dřevěnou vařečkou promíchejte dobře s vodou.
Přes plátýnko přeceďte macerát do vody a zamíchejte. Znovu přes plátýnko přeceďte do lahve a nechte zašpuntované uzrát pár dní. Popíjejte po malých dávkách, je to likér.