Šeříkový sirup

Sklízíme bylinky. A co s nimi pak? Proč ne třeba sirupy! Příprava je jednoduchá, rychlá a macerováním si byliny zachovají vysoké procento chuti i zdraví prospěšných látek. Sirupy můžete připravit téměř ze všeho, co najdete na louce, zahradě nebo doma v truhlíku. Tak se nebojte a pusťte se do toho. Nejdříve kvete šeřík, už teď v květnu. Od června můžete dělat sirupy z levandule a v červenci zase z mateřídoušky.

Suroviny

1,5 hrnku čerstvých květů šeříku
250 g krupicového cukru
250 ml vody

 

Postup

Květy opatrně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Vložíme do hrnce, zasypeme cukrem, přilijeme vodu a zahříváme na mírném stupni, až směs začne vřít. Ztlumíme a mícháme ještě 10 minut, až se cukr rozpustí a směs začne houstnout. Scedíme a necháme vychladnout. Uzavřeme v tmavé sklenici a uložíme do chladu a temna.

HERBAR7 PROMO-03897.jpg

Více receptů ze skanzenu v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Hříšná čokoládová pěna

Next
Next

Kuře piri piri