Hříšná čokoládová pěna

hrisna pena.jpg

Chuť pěny dělá čokoláda, tak při jejím výběru sáhněte po té s obsahem alespoň 60 % kakaa. Můžete ji ozvláštnit rozemletým chilli nebo drcenými lístky máty.

Suroviny

100 g kvalitní čokolády
400 g mascarpone
čerstvé ovoce a jedlé květy k podávání

 

Postup

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do hladké čokolády metličkou vmícháme mascarpone. Směsí naplníme zdobicí sáček a nastříkáme do formiček, šálků či skleniček pěnu, kterou necháme zchladnout v lednici.

Před podáváním ozdobíme čerstvým ovocem nebo jedlými květy.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Pečená drůběž Ras el Hanout se zeleninou

Next
Next

Šeříkový sirup