Pohankové rizoto

9 - pohankove risoto_MG_1508 2.jpg

Pohankové rizoto může být i nemusí vegetariánské. Důležité je, aby chutnalo. Díky tomu do sebe dostanete zdraví prospěšný rutin, který pohanka obsahuje.

Suroviny

250 g pohankových krup
2 velké cibule
2 stroužky česneku
zelenina (např. jarní cibulka, mrkev, hrášek, květák, brokolice ad.)
100 ml bílého vína
kousek másla
olivový olej
sůl, pepř

 

Postup

Kroupy uvaříme podle základního receptu uvedeného na obale výrobku. Na pánvi na oleji osmahneme najemno nasekanou cibuli, přisypeme omytou a nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a restujeme 5 minut, pak podlijeme vínem a zhruba 5 minut dusíme. Na závěr promícháme s kroupami, vmícháme máslo a podáváme se zeleninovým salátem.

Tip:

Do tohoto receptu se skvěle hodí také kuřecí prsíčka. Stačí pokrájet 400 g a orestovat je v pánvi před zeleninou. 

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Poctivá staročeská sekaná neboli fašírka

Next
Next

Hovězí massaman kari