Party omáčka s tahini, pepřem a římským kmínem

_DSC8006.jpg

Vyměňte při grilování majonézy a kečupy za tuhle super omáčku. Zaručuji Vám, že si ji pak budete dělat v průběhu celého roku, ne jen na grilovačce. Je zdravá, a navíc obsahuje římský kmín, který Vám pomůže grilované pochoutky strávit. Já mám omáčku nejraději se syrovou zeleninou nakrájenou na špalíčky, je to super lehká večeře či svačina.

Suroviny

3 lžíce pasty tahini
6 lžic olivového oleje
šťáva z 1 citrónu
1 lžíce drceného římského kmínu (může být i méně)
trochu vody
čerstvé lístky koriandru či hladkolisté petrželky

 

Postup

Tahini, olivový olej, šťávu z citrónu a drcená semínka římského kmínu vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a mixujeme. Vodu doléváme podle požadované konzistence. Nakonec vmícháme pokrájené lístky bylinek a servírujeme se syrovou zeleninou.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Jitrocelový sirup proti kašli

Next
Next

Ryby s hráškem a koprem z jednoho hrnce