Party omáčka s tahini, pepřem a římským kmínem
Vyměňte při grilování majonézy a kečupy za tuhle super omáčku. Zaručuji Vám, že si ji pak budete dělat v průběhu celého roku, ne jen na grilovačce. Je zdravá, a navíc obsahuje římský kmín, který Vám pomůže grilované pochoutky strávit. Já mám omáčku nejraději se syrovou zeleninou nakrájenou na špalíčky, je to super lehká večeře či svačina.
Suroviny
3 lžíce pasty tahini
6 lžic olivového oleje
šťáva z 1 citrónu
1 lžíce drceného římského kmínu (může být i méně)
trochu vody
čerstvé lístky koriandru či hladkolisté petrželky
Postup
Tahini, olivový olej, šťávu z citrónu a drcená semínka římského kmínu vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a mixujeme. Vodu doléváme podle požadované konzistence. Nakonec vmícháme pokrájené lístky bylinek a servírujeme se syrovou zeleninou.