Ryby s hráškem a koprem z jednoho hrnce

137_DSC02268-2.jpg

Jídla z jednoho hrnce mě moc baví, dokážou vždycky překvapit svou chutí. V jednom hrnci se dusí tolik dobrot a každá od té druhé přebírá aroma. Mňam! Vysaďte si kopr a fenykl na zahrádce, tyhle bylinky rostou samy před očima. A do vaření, ale i příprav osvěžujících šťáv se nesmírně hodí.

Suroviny

500 g nových brambor
2 menší bílé cibule
1 střední cuketa
150 g fazolových lusků
200 g vyloupaného hrášku (může být i mražený)
1 svazek kopru
1 hrst květů fenyklu
150 g lososa
150 g candáta
150 g tresky
150 g pražmy
150 ml vody
300 ml smetany na vaření
sůl a čerstvě namletý pepř
máslo na vymazání hrnce

 

Postup

Připravíme si větší, nižší hrnec s poklicí vhodný do trouby. Dno vymažeme máslem. Brambory očistíme kartáčkem a omyjeme, nakrájíme je na plátky a vyskládáme na dno hrnce. Lehce posolíme. Cibuli a cuketu nakrájíme na plátky a rozložíme na brambory. Zasypeme fazolkami a hráškem. Poklademe bylinkami a filety či kusy ryb, které můžeme, ale nemusíme také lehce osolit a opepřit. Zalijeme vodou a smetanou. Zakryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C, pečeme zhruba 25 minut, až ryba a zelenina změkne.

HERBAR7 PROMO-06892.jpg

Více receptů v kuchařkách Jíst a žít a Světová

Previous
Previous

Party omáčka s tahini, pepřem a římským kmínem

Next
Next

Domácí parfém z měsíčku, levandule a šalvěje