Okurky podle babičky Evy

DSC02201.jpg

Svůj osvědčený recept mi prozradila Eva, moje prima tchýně.

Suroviny

5 kg okurek nakládaček (kvašáků)
1,75 l vody
500 ml octa
300 g krupicového cukru
1 lžíce soli
1 lžička hořčičného semínka
1 lžička semínek koriandru
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření

 

Postup

Okurky namočíme do studené vody alespoň na 10 minut. Osušíme, pečlivě očistíme a na několika místech propíchneme jehlou.

Vodu svaříme s octem, cukrem a solí, povaříme 5 minut a necháme mírně zchladnout.

Mezitím naskládáme očištěné okurky do sklenic, proložíme je kořením a zalijeme nálevem, zhruba 1 cm pod okraj. Zavíčkujeme a sterilujeme v hrnci s vodou při teplotě 80 °C alespoň 20 minut. Necháme vychladnout a odležet.

HERBAR7 PROMO-06892.jpg

Více receptů v nové kuchařce SVĚTOVÁ

Previous
Previous

Pepřovky, křupavé naložené okurky

Next
Next

Rybízová šťáva z dětství