Domácí pesto z medvědího česneku

MG_3607-1024x683.jpg

Bazalka a rajčata jsou osvědčenou klasikou, zkoušeli jste ale domácí pesto z medvědího česneku a jarních bylinek? Velkou výhodou je jeho výrazná a specifická chuť. Během pár minut tak vytvoříte doplněk k těstovinám či k masu, kterému u jarní grilovačky neodolá ani ten nejmlsnější host.

Suroviny

4 lžíce ořechů (vlašských, kešu, para, piniových, mandlí)
50 g parmazánu
50 ml panenského olivového oleje
2 hrsti medvědího česneku
1 hrst popence
1 hrst mladých pampeliškových listů

 

Postup

Všechny suroviny dáme do mixéru a najemno rozmixujeme. Ořechy můžeme podle chuti nejprve nasucho orestovat na pánvi.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů v našich kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Nakládaný medvědí česnek v olivovém oleji a soli

Next
Next

Jarní polévka z medvědího česneku