Smetanové rybízové nanuky

makro22.jpg

Při výrobě domácích nanuků se řiďte svou fantazií. Můžete kombinovat různé ovoce mezi sebou, se smetanou nebo s jogurtem.

Suroviny

200 g červeného rybízu
2 lžíce cukru moučka
200 ml smetany ke šlehání vanilkový lusk
2 lžíce medu
několik malin na ozdobu

 

Postup

Rybíz propasírujeme přes sítko a osladíme medem. Smícháme cukr, smetanu a vanilku, kterou vyjmeme z vanilkového lusku, a šleháme, dokud směs nezhoustne. Můžeme vyšlehat až do krémové šlehačky, akorát se pak bude trošku hůře vkládat do forem.

Tedy je lepší, aby hmota byla tekutá. Formy na nanuky naplníme propasírovaným rybízem, umístíme do nich celou malinu a pak dolejeme šlehačkou.

Vložíme minimálně na 5 hodin do mrazáku.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Fermentované vločky s jablečnou vlákninou

Next
Next

Hovězí kuličky