Smetanové rybízové nanuky
Při výrobě domácích nanuků se řiďte svou fantazií. Můžete kombinovat různé ovoce mezi sebou, se smetanou nebo s jogurtem.
Suroviny
200 g červeného rybízu
2 lžíce cukru moučka
200 ml smetany ke šlehání vanilkový lusk
2 lžíce medu
několik malin na ozdobu
Postup
Rybíz propasírujeme přes sítko a osladíme medem. Smícháme cukr, smetanu a vanilku, kterou vyjmeme z vanilkového lusku, a šleháme, dokud směs nezhoustne. Můžeme vyšlehat až do krémové šlehačky, akorát se pak bude trošku hůře vkládat do forem.
Tedy je lepší, aby hmota byla tekutá. Formy na nanuky naplníme propasírovaným rybízem, umístíme do nich celou malinu a pak dolejeme šlehačkou.
Vložíme minimálně na 5 hodin do mrazáku.
Jestli jste milovníci kávy a čokolády a hledáte něco speciálního pro velkou oslavu: tramtadadá!