Malinová šťáva, která pohladí

MALINOVKA OREZ_DSC7303 orez.jpg

Malinovou šťávu je nejen snadné pít, ale i vyrobit. Ke konzervaci není třeba citron, stačí ji šťávu převařit.

Suroviny

1 kg malin
750 g krupicového cukru

 

Postup

Do 5l sklenice střídavě vrstvíme maliny a cukr. Promícháme, zakryjeme a uložíme do chladu na 2 dny. Poté scedíme přes plátýnko a šťávu 15 minut vaříme, rozlijeme do čistých suchých sklenic, necháme vychladnout a nakonec uzavřeme.

Náš TIP:

Užijte si léto s osvěžující malinovkou – 2 lžíce malinové šťávy nalijte do sklenice vody, zakápněte citronem, přidejte meduňku, mátu nebo třeba tymián a promíchejte.

BOXY-02770.jpg

Zavařovací box na zpracování až 20 kg úrody ovoce a zeleniny

Previous
Previous

Jahodové gazpacho

Next
Next

Bylinkové karbanátky ze pstruha