Domácí kořenící směs na zavařování okurek

Winter-koreni-Svetova152491.jpg

Co by byly naše tradiční, české nakládané okurky bez světového koření? To v nich nesmí chybět.

Suroviny

100 g jemné soli
1 lžíce hořčičného semínka
1 lžička semínek koriandru
1 lžička kuliček černého pepře
½ lžičky hřebíčku
½ lžičky kuliček nového koření
¼ lžičky semínek fenyklu 
3 bobkové listy

 

Postup

Sůl rozmíchejte v 1,75 l vody, přidejte koření, 500 ml octa a 300 g krupicového cukru, svařte a použijte jako nálev pro nakládané okurky.

BOXY-02770.jpg

Zavařovací box na zpracování až 20 kg úrody ovoce a zeleniny

Previous
Previous

Rebarborový sirup jako od babičky

Next
Next

Pampelišková káva k pochutnání si i pročištění organismu