Hladká Ančka, houbová polévka z Podkrkonoší

Snímek obrazovky 2020-03-30 v 17.43.16.png

Další oblíbená polévka z východních Čech. Odkud se vzal její název, není známo. Že by dílo nějakého zamilovaného kuchaře?

Suroviny

100 g sušených hub
400 g brambor
1 litr vody 
1 lžička soli
1 lžíce kmínu
200 ml mléka
3 vejce
100 g hladké mouky
ocet (dle chuti)

 

Postup

Houby propláchneme horkou vodou. Brambory nakrájíme na kostičky a vsypeme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a propláchnuté houby a vaříme zhruba 20 minut, až brambory téměř změknou.

V hrnku s mlékem rozšleháme 1 vejce s moukou, mírně osolíme a opatrně vlijeme do vroucí polévky. Přidáme rozšlehaná zbylá 2 vejce a necháme ještě 2 minuty vařit. Dochutíme octem.

HERBAR7 PROMO-06892.jpg

Více receptů v našich kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Hovězí stew s bramborovo-pastinákovým pyré

Next
Next

Chia fresca, nápoj Aztéků