Fialkový cukr

IMG_0748.jpg

Violce vonné běžně říkáme fialka. Jedna z prvních jarních léčivých bylinek nás na procházkách provází lesem. A míváme z ní velkou radost! Obsahuje léčivé složky, například účinnou látku acylpyrinu, které pomáhají nejen s vykašláváním hlenů, ale i s potížemi spojenými s revmatismem. Z fialek v tomto receptu použijeme jen květy, ale sbírat se mohou celé.

Suroviny

hrst cukru
hrst květů fialek

 

Postup

Hrst cukru a hrst květů fialek vložíme do mlýnku na kávu a vše důkladně promeleme.

Nechceme to ale přehnat, aby z cukru nevznikla moučka.

Vše pak necháme důkladně proschnout a vložíme do uzavíratelné nádoby.

Fialkový cukr můžeme použít třeba při pečení máslových fialových sušenek, makronek nebo při přípravě fialového chesecaku.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Cukrové fialkové květy

Next
Next

Rosničky podle receptu z Rakouska-Uherska