Zmrzlina z japonského čaje matcha
Japonská zmrzlina ze zeleného čaje Matcha má jemně nahořklou chuť a hrubší konzistenci.
Suroviny
250 ml plnotučného mléka
250 ml smetany ke šlehání
100 g třtinového cukru
špetka soli
3 lžíce prášku
Matcha Tea
Postup
V rendlíku vyšleháme metličkou mléko se smetanou a cukrem. Osolíme a zahříváme na středním stupni, až směs začne houstnout.
Vmícháme prášek Matcha Tea a zahříváme, až je směs horká, ale nevaří se.
Vlijeme do misky, potáhneme potravinářskou fólií, aby se navrchu neutvořil škraloup a necháme vychladnout.
Vlijeme do zmrzlinovače. Pokud ho nemáme, vlijeme směs do kovové misky, a až zchladne, uložíme ji do mrazáku na zhruba 4 hodiny a každou půlhodinu směs promícháme lžící, abychom rozbili vznikající krystalky.
Hotovou zmrzlinu ze zmrzlinovače uložíme ještě na 20–30 minut do mrazáku, aby ztuhla, a podáváme.