Zmrzlina z japonského čaje matcha

Snímek obrazovky 2020-06-18 v 16.33.21.png

Japonská zmrzlina ze zeleného čaje Matcha má jemně nahořklou chuť a hrubší konzistenci.

Suroviny

250 ml plnotučného mléka
250 ml smetany ke šlehání
100 g třtinového cukru
špetka soli
3 lžíce prášku
Matcha Tea

 

Postup

V rendlíku vyšleháme metličkou mléko se smetanou a cukrem. Osolíme a zahříváme na středním stupni, až směs začne houstnout.

Vmícháme prášek Matcha Tea a zahříváme, až je směs horká, ale nevaří se.

Vlijeme do misky, potáhneme potravinářskou fólií, aby se navrchu neutvořil škraloup a necháme vychladnout.

Vlijeme do zmrzlinovače. Pokud ho nemáme, vlijeme směs do kovové misky, a až zchladne, uložíme ji do mrazáku na zhruba 4 hodiny a každou půlhodinu směs promícháme lžící, abychom rozbili vznikající krystalky.

Hotovou zmrzlinu ze zmrzlinovače uložíme ještě na 20–30 minut do mrazáku, aby ztuhla, a podáváme.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Galetky neboli plněné pohankové palačinky

Next
Next

Jak zavařovat zdravě a hlavně bez chemie