Lipové víno

Sn%C3%ADmek+obrazovky+2020-06-10+v%C2%A021.02.26.jpg

Vsadím se, že víno z českého národního stromu jste ještě nikdy neměli…

Suroviny

1 kg krupicového cukru
4 litry vody
3 hrsti lipového květu
1 citron, nakrájený na kolečka, zbavených jadérek
1 lžička vinných kvasinek

 

Postup

Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na hustý sirup. Vsypeme lipový květ, spaříme, přidáme citron a vlijeme do větší sklenice. Vmícháme kvasinky, láhev zakryjeme gázou a necháme týden kvasit.

Po týdnu víno přecedíme. Je-li kvašení ukončeno, stočíme víno do láhví, pokud ještě neskončilo, necháme ho dále probíhat.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Lipový čaj na nachlazení

Next
Next

Quinoová miska s mladým hráškem