Levandulový sirup

Sn%C3%ADmek+obrazovky+2020-06-10+v%C2%A021.40.20.jpg

Připravujte a vařte si domácí sirupy, budou vám chutnat, a dokonce si můžete tvořit své vlastní kombinace chutí. Sirupy se připravují různými způsoby. Zastudena zachováte nejvíce účinných látek z čerstvých bylin. Bud’ použijete pouze cukr, bylinu a teplo, ale to si musíte na výsledek pár dní počkat, než bylinky pustí vlastní šťávu. Nebo přidáte ještě vodu a do 24 hodin máte hotovo. Vařené sirupy se vyrábí z odvaru bylin sušených. A to je právě případ levandulového sirupu, který si můžete vyrobit doma po celý rok. Doporučuji sehnat si opravdu kvalitní květy nebo použít vaši domácí sušenou levanduli z léta. Sušené byliny vydrží dobře skladované v temnu a suchu tak půl roku. To máte celou zimu na vaření sirupů!

Suroviny

250 ml vody
100 g třtinového cukru
1 lžíce sušené levandule

 

Postup

Ve vodě pomalým zahříváním necháme rozpustit cukr, přidáme levanduli a zahříváme až do bodu varu. Vaříme zhruba 2 minuty, poté přecedíme a sirup necháme zchladnout.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Kávová zmrzlina z mascarpone

Next
Next

Lipový čaj na nachlazení