Kuře na pelyňku

kuře na pelyňku.jpg

Obvykle seženete ruský pelyněk, kterého však musíte dát třikrát více než pelyňku francouzského. Pozor, pelyněk není vhodný pro těhotné ženy!

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
4 kuřecí stehna
sůl a bílý pepř
250 ml suchého bílého vína
2 snítky čerstvé natě pelyňku pravého + na ozdobu
Lučina 100 g

 

Postup

V pánvi rozehřejeme olej. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut. Vyjmeme a do hrnce vlijeme víno, zamícháme výpečky, vrátíme kuře, přidáme pelyněk a dusíme na mírném stupni doměkka, zhruba 30 minut. Vmícháme Lučinu a podáváme.

HERBAR7 PROMO-06892.jpg

Více receptů v nové kuchařce SVĚTOVÁ

Previous
Previous

Jogurtová zmrzlina s čerstvým ovocem

Next
Next

Krůtí kuličky plné bylinek