Kuře na pelyňku
Written By Kateřina Winterová
Obvykle seženete ruský pelyněk, kterého však musíte dát třikrát více než pelyňku francouzského. Pozor, pelyněk není vhodný pro těhotné ženy!
Suroviny
2 lžíce olivového oleje
4 kuřecí stehna
sůl a bílý pepř
250 ml suchého bílého vína
2 snítky čerstvé natě pelyňku pravého + na ozdobu
Lučina 100 g
Postup
V pánvi rozehřejeme olej. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut. Vyjmeme a do hrnce vlijeme víno, zamícháme výpečky, vrátíme kuře, přidáme pelyněk a dusíme na mírném stupni doměkka, zhruba 30 minut. Vmícháme Lučinu a podáváme.
Recepty