Hráškový dip

DSC01379.jpg

Suroviny

250 g mladého hrášku (může být i mražený)
1 menší šalotka
1 lžíce másla
1 lžička krupicového cukru
50 ml zeleninového vývaru
5 lístků máty
sůl

 

Postup

Hrášek vsypeme do vroucí vody na 2 minuty a slijeme. Šalotku nakrájíme nadrobno a opečeme ji na másle, až zesklovatí.

Vsypeme slitý hrášek a cukr, lehce opražíme a přilijeme vývar.

Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka. Scedíme, ale tekutinu ponecháme. Hrášek s šalotkou a mátou rozmixujeme dohladka, konzistenci upravíme zbylým vývarem. Osolíme. Podáváme vlažné.

HERBAR7 PROMO-06892.jpg

Více zdravých receptů v kuchařce Jíst a žít nebo Světová

Previous
Previous

Teplý salát z cukrového hrášku

Next
Next

Sladké ovoce z grilu