Angreštový sirup s čechřicí a květy fenyklu

93%252BDSC04633.jpg

Chuť tohoto sirupu se nedá jen tak s něčím porovnat. Je unikátní. Sladkokyselost zralého angreštu, která se spojí s lehce lékořicovou chutí čechřice a fenyklu, je pro mě objevem. Tenhle sirup se stal základem letošní nejzajímavější letní limonády.

Suroviny

1 kg zralých angreštů
4 biocitrony
zhruba 4 velké květy fenyklu
500 g krupicového cukru
1 svazek listů čechřice

 

Postup

Angrešty omyjeme, zbavíme bubáka (zbytku kalicha) a rozpůlíme. Citron nakrájíme na plátky, fenykl promneme mezi prsty, aby uvolnil silice.

Do láhve s širším hrdlem střídavě vrstvíme angrešt, cukr, plátky citronu, listy čechřice a květy fenyklu. Dlaní nebo skleničkou stlačíme, aby se promíchala citronová a angreštová šťáva, zavíčkujeme a necháme 2 dny stát na chladnějším místě.

Prolisujeme přes plátýnko a scedíme do horkých, čistých lahví. Sirupu z tohoto množství surovin uvaříme asi 1 l. Lahve zavíčkujeme nebo ještě zavaříme při 80 °C zhruba 20 minut.

HERBAR7 PROMO-06892.jpg

Více receptů v nové kuchařce SVĚTOVÁ

Previous
Previous

Ředkvičkové pickles

Next
Next

Jahodové gazpacho