Rozhuda, tradiční tvarohová pamazánka

Tvarohová pomazánka je zdravá, chutná a připravená cobydup. Budete potřebovat jen pár ingrediencí, mísu, nůž a dobrý chleba.

rozhuda.png

Rozhuda se svou lehkostí nejlépe hodí k jaru, ale výborná je i v létě, na podzim a přes zimu. Místo papriky můžete k tvarohu přidat nasekané bylinky dle své chuti.

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
75 g másla
sůl
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mleté sladké papriky

2–3 lžíce mléka nebo smetany na vaření
½ cibule
tmavý chléb k podávání
1 hrst hladkolisté petržele k podávání

 

Postup

Tvaroh rozmícháme se změklým máslem, solí a kořením dohladka. Mlékem či smetanou tvaroh upravíme na patřičnou hustotu. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno a vmícháme ji do tvarohu. Vzniklou pomazánkou natřeme plátek chleba a posypeme nakrájenou petrželí.

 
Previous
Previous

Domácí vietnamská polévka Pho Bo

Next
Next

Základ každé spíže podle Kateřiny