Restované ředkvičky

restované ředkvičky.jpg

Opravdu rychlý oběd či večeři nebo nápaditou přílohu ke kuskusu a barevné čočce připravíte z restovaných ředkviček. Pro dny, kdy chcete odlehčit svůj jídelníček a rozhodnete se vynechat maso, je tento neotřelý recept naprosto ideální. Plátky syrové ředkvičky nakrájené na tenké plátky v kombinaci s čerstvým kváskovým chlebem a špetkou soli jsou samozřejmě nepřekonatelnou jarní klasikou, tato podoba teplých ředkviček se špetkou kvalitní sójové omáčky, troškou zelených bylinek nebo sušeného ovoce  jim ale slušně konkuruje!

Suroviny

½ červené cibule
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička sušených brusinek nebo rozinek
1 hrst hladkolisté petržele nebo koriandru
2 stroužky česneku
2cm kousek zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
2 svazky ředkviček

 

Postup

Ředkvičky očistěte a nakrájejte je na čtvrtky či poloviny. 

Červenou cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a opečte na rozehřátém oleji doměkka.

K zesklovatělé cibuli vsypte ředkvičky a zprudka je orestujte, trochu změknou, ale zároveň zůstanou křupavé. Osolte je, opepřete a dochuťte balzamikovým octem. Máte-li raději sladší chuť, opečte ředkvičky se lžičkou pokrájených sušených brusinek nebo rozinek, případně je na závěr promíchejte s nadrobno nasekanou hladkolistou petrželkou či voňavým koriandrem. 

Dáváte-li přednost asijským chutím, opečte s cibulí i nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor a ředkvičky podlijte kvalitní sójovou omáčkou.

 
Previous
Previous

5 jednoduchých a udržitelných tipů, jak na jaře odlehčit svůj jídelníček

Next
Next

Tofu stir fry