Rýžovo-kokosové mléko

Krásně bílé rostlinné mléko připravíte i z rýže natural. Proč je tato rýže lepší? Je to celozrnná rýže, která není zbavená otruby, a tím pádem neztratila cenné minerály, vitamíny ani vlákninu. Všechny tyto látky potřebujeme, našemu tělu prospívají.

17.2.2016!BEST RYZOVO KOKOSOVE MLEKO_DSC0172.jpg

Ze zvyku však jídla připravujeme z bílé rýže nebo z mouky – a tyto látky nám pak chybí. Díky kokosu a troše vanilky získá mléko nasládlou chuť. Zalijte si jím snídaňové müsli, připravte kaši, použijte ho jako základ do smoothie nebo jím zjemněte kávu.

Suroviny

2 díly rýže natural
1 díl strouhaného kokosu
6 dílů vody
vanilka

 

Postup

Rýži nejprve 5 minut pražíme na pánvi. Rýži přemístíme do misky, přisypeme kokos, trochu vanilky a zalijeme vodou. Necháme přes noc stát.

Druhý den nalijeme směs do mixéru a mixujeme dohladka, aby byla tekutina bílá. Přecedíme přes plátýnko a vzniklé mléko nalijeme do skleněné lahve.

 
Previous
Previous

Jak na rychlé zdravé svačiny pro malé (i větší) školáky

Next
Next

Tapiokový pudink