Kdy se začala zpracovávat blahodárná šťáva z hroznů aneb vznik vinařství
It all begins with an idea.
Proč jíst mořské ryby, jaké ryby si vybírat a jak je to s lososem
V tomto článku se dozvíte, proč jíst mořské ryby, jaké ryby si pro konzumaci vybírat a jak je to ve skutečnosti s lososem, který se stal symbolem uvědomělého zdravého životního stylu.
Fotogalerie z Indie: plantáže s kořením
Hlavním cílem naší objevné cesty za kořením ve světové řadě Herbáře pro mě byly plantáže a pole s kořením.
Fotogalerie z Indie: město Kóčin
Když jsem se po 15 hodinách cesty ocitla ve středověkém přístavním městě Kóčin, netušila jsem, kolik toho za tak krátkou dobu, totiž jen 5 dní, zažiju.
Příběh zmizelého koření s názvem Silphium
Kdybyste se rozhodli uvařit si dušeného plameňáka, recept z jedné z nejstarších světových kuchařek, vězte, že ingredience, kterou byste nesehnali, by nebyl plameňák. Už jste slyšeli o starodávném koření Silphium? Před dvěma tisíci lety to bylo nejoblíbenější koření…