Hlavní jídlo
Polévky
S masem
Bezmasé
Vše
Pečení
Dezerty
Do spíže
Nápoje
Apatyka
Recepty podle tradic
Recepty podle úrody
Bylinné recepty
Ze skanzenu
Hlavní jídlo, Svatý Martin Kristina Šemberová Hlavní jídlo, Svatý Martin Kristina Šemberová

Pečená kachna plněná vínem

Ikona české kuchyně v úpravě pro 21. století. Naplňte ji hroznovým vínem, které pečením zesládne a z kachny vytáhne přebytečný tuk. S výrazným masem a křupavou kůrkou a pikantním zelím vytvoří žádaný chuťový kontrast. Modré hrozny příjemně dosladí i červené zelí. Obligátní knedlíky vyměňte za brambory a upečte je v kachním sádle dokřupava. 

Read More
Hlavní jídlo Kateřina Winterová Hlavní jídlo Kateřina Winterová

Sushi s rýžovými nudlemi

Čas od času se nikomu nechce vařit, ani mně. Když se to stane, většinou skončím ve svých oblíbených vietnamských bistrech a restauracích, kde si můžu objednat nějaké dobré sushi i s sebou na doma. Je pravda, že syrovou rybu úplně nevyhledávám, a v rolkách tak dávám přednost náplni třeba z ředkve, okurky nebo vaječné omelety.

Read More