Pečená kachna plněná vínem
Ikona české kuchyně v úpravě pro 21. století. Naplňte ji hroznovým vínem, které pečením zesládne a z kachny vytáhne přebytečný tuk. S výrazným masem a křupavou kůrkou a pikantním zelím vytvoří žádaný chuťový kontrast. Modré hrozny příjemně dosladí i červené zelí. Obligátní knedlíky vyměňte za brambory a upečte je v kachním sádle dokřupava.
Modrý vole s procesím
Když se noky vaří v mléce, je to jako stlát pro ně peřinku. Pokud je uvaříme šišaté a pomačkané, skryjeme je pod makový polštářek. Zalité medem chutnají jako sladký spánek. Tak tvrdý název pro tak měkkou postýlku z nočků!
Sushi s rýžovými nudlemi
Čas od času se nikomu nechce vařit, ani mně. Když se to stane, většinou skončím ve svých oblíbených vietnamských bistrech a restauracích, kde si můžu objednat nějaké dobré sushi i s sebou na doma. Je pravda, že syrovou rybu úplně nevyhledávám, a v rolkách tak dávám přednost náplni třeba z ředkve, okurky nebo vaječné omelety.