Věnec s vinnou klobásou
Suroviny
500 g listového těsta
3 stroužky česneku
4 hrsti čerstvého špenátu
350 g vinné klobásy
1 vejce
3 lžíce suchého bílého vína
Popis
Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Listové těsto rozválejte. Česnek oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a nasypte rovnoměrně na těsto. Poklaďte lístky špenátu a rozkrojte podélně na tři stejně široké pruhy. Vinnou klobásu rozkrojte na tři stejně dlouhé kousky o délce pruhu z těsta.
Vinnou klobásu položte doprostřed každého pruhu, zarolujte těsto, položte ho na plech, spojte je užšími konci k sobě tak, aby vznikl věnec. Vejce prošlehejte vidličkou s vínem, pomašlujte jím těsto a pečte ho v předehřáté troubě 30 minut dozlatova.
Vyjměte, nechte pár minut zchladnout a krájejte na 3cm plátky.
Víno ve sklence
a na talíři
Unikátní vinná kuchařka zkušené autorky Kristiny Šemberové obsahuje 76 receptů na pokrmy s vínem a k vínu na každodenní vaření, rodinné sešlosti, romantickou večeři, party pro přátele i snídani do postele. K jednotlivým receptům doporučuje someliér Tomáš Brůha ideální víno, takže si i doma můžete připravit zážitek jako v luxusní restauraci. Lahodný průvodce nejen pro milovníky vína.