Pečený halloumi s cibulovým čatní

6.3_halloumi_Vinna+kucharka3124.jpg

Suroviny

sýr 

400 g sýru halloumi
4 lžíce olivového oleje 
2 lžičky sušeného oregana

čatní 

3 červené cibule
3 malé žluté cibule
2 stroužky česneku 
2 lžíce olivového oleje
100 ml červeného suchého vína
1 svitek skořice
2 snítky tymiánu 
2 lžíce medu
1 hrst rozinek
sůl a chilli vločky 

 

Popis

Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a opékejte ji na středním stupni zhruba 10 minut, až začne lehce karamelizovat. 

Přilijte víno, přidejte skořici, tymián, med a rozinky a duste na středním stupni dalších 10 minut doměkka. Pokud se víno příliš rychle vyvařuje, přilijte další, nebo mírně snižte teplotu. Dochuťte solí a chilli vločkami. 

Sýr nakrájejte na 5mm plátky. V pánvi rozehřejte olej a opečte sýr z obou stran na středním stupni dozlatova, zhruba 3 minuty. Posypte ho oreganem a podávejte s cibulovým čatní.  

COVER VINNA KUCHARKA FINAL.jpg

Víno ve sklence
a na talíři

Unikátní vinná kuchařka zkušené autorky Kristiny Šemberové obsahuje 76 receptů na pokrmy s vínem a k vínu na každodenní vaření, rodinné sešlosti, romantickou večeři, party pro přátele i snídani do postele. K jednotlivým receptům doporučuje someliér Tomáš Brůha ideální víno, takže si i doma můžete připravit zážitek jako v luxusní restauraci. Lahodný průvodce nejen pro milovníky vína.

Previous
Previous

Květák ve vinném těstíčku s citronovou majonézou

Next
Next

Věnec s vinnou klobásou