Řecký dresing

157_IMG_9999.jpg

Větší kousky křupavé zeleniny, nejlépe papriky, okurky, rajčata, olivy nebo i vařené brambory a fazolky, obalené v nezvykle ochuceném jogurtu jsou perfektním lehkým obědem nebo večeří od jara do podzimu.

Suroviny

1 stroužek česneku
¼ menší cibule
1 menší hrst nasekané hladkolisté petržele
2 lžíce nasekané pažitky
200 g řeckého jogurtu
sůl a čerstvě mletý černý pepř
2 lžičky dijonské hořčice
50–100 ml podmáslí
2 lžíce citronové šťávy

 

Postup

Česnek, cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno a promícháme s pažitkou a jogurtem. Osolíme a opepříme. Dresing můžeme použít v této podobě nebo ho zvýraznit hořčicí. Vyšleháme ji vidličkou s podmáslím a vlijeme k jogurtovému dresinku. Chuť doladíme citronovou šťávou.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Krůtí prsa s bylinkovou náplní a bramborovo-fenyklovou přílohou

Next
Next

Obalovaný celer s coleslaw salátem