Řecký dresing
Větší kousky křupavé zeleniny, nejlépe papriky, okurky, rajčata, olivy nebo i vařené brambory a fazolky, obalené v nezvykle ochuceném jogurtu jsou perfektním lehkým obědem nebo večeří od jara do podzimu.
Suroviny
1 stroužek česneku
¼ menší cibule
1 menší hrst nasekané hladkolisté petržele
2 lžíce nasekané pažitky
200 g řeckého jogurtu
sůl a čerstvě mletý černý pepř
2 lžičky dijonské hořčice
50–100 ml podmáslí
2 lžíce citronové šťávy
Postup
Česnek, cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno a promícháme s pažitkou a jogurtem. Osolíme a opepříme. Dresing můžeme použít v této podobě nebo ho zvýraznit hořčicí. Vyšleháme ji vidličkou s podmáslím a vlijeme k jogurtovému dresinku. Chuť doladíme citronovou šťávou.
Jestli jste milovníci kávy a čokolády a hledáte něco speciálního pro velkou oslavu: tramtadadá!