Houstičky plněné masem

Když se pustíte do pečení plněných žemliček, vstupujete do světa tradičního pekařského řemesla, kde každý krok odměřuje čas potřebný k tomu, aby se z jednoduchých ingrediencí stalo něco výjimečného.

Suroviny

Těsto:
25 dkg hladké mouky
10 dkg vařených prolisovaných brambor
1 dkg droždí
mléko (1/2 kostky cukru) potřebné na zadělání těsta jako na vdolky
Sůl
2 dkg tuku do těsta
Tuk na potření houstiček

Náplň:
15 dkg libového hovězího nebo drůbežího masa
½ malé cibule
1 vejce,
1 dkg másla
Snítka saturejky
Sůl

 

Postup

Těsto necháme kynout v předehřáté troubě. Mezitím připravíme náplň: cibuli rozkrájíme na drobounko, zpěníme na tuku, přidáme umleté maso, 2 polévkové lžíce vody, necháme na plotně spojit, přidáme vajíčko, sůl, saturejku a promícháme.

Zkynuté těsto vyválíme, nakrájíme z tohoto množství 12 dílů, vytvoříme bochánky, rozválíme, do středu dáme hromádku náplně, lehce svineme a vytvoříme žemličky nebo dalamánky. Na pomaštěném plechu necháme chvíli zkynout. Pomažeme tukem a pečeme v předehřáté troubě.

Previous
Previous

Kukuřičný chowder se pstruhem

Next
Next

Jak na domácí trdelník