Domácí Pho Bo, co se povede

10+-+phobo_MG_5299.jpg

Vietnamská specialita, která člověka vytáhne z každé kocoviny i počínající deprese či virózy. Upravuje tok elektřiny v těle. Navíc skvěle nasytí!

Suroviny

500 g hovězích morkových kostí
1 citrón
200 g hovězích ocasních kostí
500 g hovězího masa – bůček, kližka, bok
1 kg rýžových nudlí
3 l vody
2 cibule
1 velký kus zázvoru
5 g nestrouhané skořice a kardamom
3 semínka fenyklu
trocha hřebíčku
trocha anýzu

K DOCHUCENÍ:

vietnamská rybí omáčka, pálivé papričky, jarní cibulka, koriandr, různé čerstvé byliny, lunetka na zakápnutí, pepř, bambusové klíčky

 

Popis

Kosti vložíme do vody s rozkrájeným citrónem a necháme vařit asi 2 minuty. Pak vodu vylijeme a citrón vyhodíme. Dáme péct zázvor nakrájený na asi 1 cm tlusté špalíky a cibuli nakrájenou na 0,5 cm plátky. 

Do hrnce se studenou vodou vložíme maso, kosti, pečenou cibuli se zázvorem a všechno koření. Přivedeme k varu a vaříme nejméně 4 hodiny na mírném plameni (ve Vietnamu vaří polévku nejlépe přes noc, aby ji měli k snídani). Po 2 hodinách vaření vyjmeme maso a vložíme ho do studené vody, aby se zatáhlo. 

Jakmile je vývar hotový, scedíme ho. Namočíme rýžové nudle, aby změkly (na dobu dle návodu na obalu), pak je naservírujeme na talíř, na ně dáme maso nakrájené na tenké plátky a přelijeme horkým vývarem. Dochutíme tím, co máme rádi.

HERBAR7+PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v knihách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Podzimní salát s mladým špenátem, hruškami, slaninou a sýrem feta

Next
Next

Carpaccio z různobarevných řep