Kyjevský řízek plněný bylinkami

Kyjevský řízek je klasický pokrm východoevropské kuchyně, který zaujme svou krásnou kombinací jemného kuřecího masa a bohatě ochuceného bylinkového másla. Příprava tohoto lahodného jídla začíná vytvořením bylinkového másla z čerstvé petrželky a pažitky, které se smíchá se změklým máslem, osolí a opepří. Poté se máslo zabalí do pečicího papíru a vytvaruje do tvaru salámu, aby mohlo ztuhnout v lednici. Když je máslo připravené, kuřecí prsa se buď naklepou a plní kroužky bylinkového másla, nebo se do nich vytvoří kapsa, kam se máslo vloží. Kuřecí řízky se poté obalí v trojobalu a usmaží dozlatova. Servírované obvykle s bramborami, Kyjevský řízek je skutečným potěšením pro chuťové buňky a nabízí krásný kontrast mezi křupavým obalem a rozpouštějícím se máslem uvnitř.

Suroviny

Petrželka
Pažitka
Máslo
Sůl
Pepř
Pečící papír
Kuřecí prsa
Mouka
Vejce
Strouhanka
Olej
Brambory

 

Postup

Nejprve si připravte bylinkové máslo z petrželky a pažitky. Bylinky jemně nasekejte a dobře je zapracujte do změklého másla. Osolte a opepřete. Pomocí pečícího papíru máslo zabalte a vytvarujte do tvaru salámu, dejte zatuhnout do lednice. Ztuhlým máslem, které se dá teď dobře krájet, budeme plnit kuřecí prsa. První způsob: maso naklepejte, poklaďte kolečky bylinkového másla a zarolujte. Utemujte v dlaních a obalte v trojobalu.

Druhý způsob: do silnější části kuřecích prsou nožem vytvořte kapsu, naplňte ji máslem, okraje sklepněte, aby se slepily a poté obalte v trojobalu. Osmažte na vhodném oleji a podávejte s bramborami.

Previous
Previous

Herbářové kimchi

Next
Next

Sladké kvasné vafle