Sladké kvasné vafle

Kvasové vafle už jste určitě dělali. Zvlášť praktické jsou v případě, kdy se snažíte si udržovat kvas pořád aktivní, což
znamená, že máte přebytky.

Suroviny

200 g přebytečného kvasu
240 g mléka (klidně rostlinného)
60 g rozpuštěného másla
40 g třtinového cukru
1 vejce
200 g hladké mouky napůl s celozrnnou
1 g sody (smícháte s moukou)
Špetka soli
Vanilka podle chuti

 

Postup

Vše spolu promíchejte, nechte klidně chvíli stát. V případě potřeby dořeďte tekutinou. Pak už jen lijte na vaflovač a nechte 3-4 minuty péct. Já osobně pro větší křup a vůní ráda občas potřu plotny máslem navíc, ale nemělo by to být nutné. A jestli chcete, klidně to zkuste někdy bez sody, ale já přeci jen radši nadýchanější lívanečky.

Previous
Previous

Kyjevský řízek plněný bylinkami

Next
Next

Koprová omáčka z batátů a dýní