Hovězí stew s hruškami

Hovězí stew s hruškami je vynikající a netradiční pokrm, který skvěle kombinuje robustní chuť hovězího masa s jemnou sladkostí hrušek. Tento recept je ideální pro chladnější dny, kdy si chcete dopřát něco výjimečného a zahřívajícího. Začínáte vybíráním kvalitního hovězího masa, které poté nakrájíte na kostky a opečete dozlatova, aby se uzavřely chutě. Poté přidáte aromatické ingredience jako cibuli, česnek a bylinky, které dodají pokrmu hloubku chuti. Klíčovým momentem je přidání hrušek, které stew dodávají jemnou sladkost a zároveň zajímavou texturu. Vše se pomalu dusí, dokud maso není dokonale měkké a omáčka bohatě voní.

Suroviny

Suroviny:
300 g hovězí kližky nakrájené na kostky
2 lžíce rajčatového protlaku
2 velké cibule bílé
pár bobkových listů
3 badyány
2 celá skořice
lžíce římského kmínu
lžička anýzu
100 ml sojové omáčky
100 ml rybí omáčky
2 lžíce třtinového cukru
100 g sušených hrušek
3 celé středně zralé hrušky
1 mrkev na kostičky malé
50 g řapíkatého celeru na kostičky
500 ml vody
1 lahev černého piva

Na servírování:
200 g jasmínové rýže
Koriandr a pár microgreens
Kimchi

 

Postup

Hovězí kostky nejdříve opečeme prudce na oleji, dokud nebudou zkaramelizované ze všech stran. Přidáme na vetší kostky nakrájenou cibuli, mrkev, celer a zarestujeme. Přidáme římský kmín, anýz, česnek a rajčatový protlak.

Necháme minutu péct a pak přidáme cukr, zalijeme sójovou omáčkou, rybí omáčkou a promícháme s obsahem v hrnci. Zalijeme černým pivem, necháme chvilku vyvařit. Pak přidáme vodu a badyán, skořici, anýz, kardamom, sušené i čerstvé hrušky a na mírném ohni dusíme cca hodinu. Podáváme s rýží a kimchi.

Previous
Previous

Koprová omáčka z batátů a dýní

Next
Next

Dýňový chlebíček