Jahodové gazpacho
Když jsme s Lindou v první řadě Herbáře představovaly jahodové gazpacho, bylo to pro nás obě poprvé. Nějak jsem si do té doby prostě nedokázala představit jahody naslano. Obě jsme ale byly překvapené a nadšené z výsledku. Nemohly jsme se pak v podstatě odtrhnout od mísy a ani jsme nemusely hrát, že nám to chutná…
Točily jsme tenkrát záběry na půdě při západu slunce, dlabaly gazpacho z našich jahod ze záhonu a zpívaly slovenskej pop. Krásný časy! Udělejte si je taky! Dejte vale jahodám s cukrem na sto způsobů a posolte si je. Konec předsudkům, čekejte velkou dobrotu!
Suroviny
nakrájené jahody
1 nakrájená paprika
1 oloupaná nakrajená okurka
čerstvý estragon
trochu olivového oleje
trochu balzamikového octa
sůl
čerstvě namletý pepř
NA OZDOBU:
0,5 hrnku nakrájených jahod
0,5 hrnku nakrájené papriky
0,5 hrnku oloupané nakrájené okurky
Postup
Všechny ingredience na gazpacho vložíme do velké mísy a promícháme rukama. Mísu zeshora přikryjeme celofánem a dáme ji přes noc odležet do chladničky. Druhý den mísu vyndáme, jahody vložíme do mixéru a rozmixujeme. Můžeme zředit vodou, pokud je směs příliš hustá.
Gazpacho nalejeme do misek a ozdobíme. Navrch ještě můžeme přidat nasekané mandle, oříšky nebo slunečnicová semínka.