Bylinkové kuře s kuskusem
Když jsem v minulosti hledala nápady na pokrmy pro natáčení Herbáře, objevila jsem marocký recept na kuře. Inspiroval mě k tomu, abych doma zkusila podobné jídlo ze snadno dostupných surovin. Tady máte postup – jsem si jistá, že vám tohle kuře s marockou fúzí bude chutnat. Já ho s oblibou dělávám do dnešních dnů!
Suroviny
KUŘE
1 rozporcované kuře
2 červené cibule
4 lžičky sušeného mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
½ šálku černých oliv
4 plátky citrónu
olivový olej
česnek
sůl
hrst čerstvého koriandru
KUSKUS
½ sáčku kuskusu
1 lžička kurkumy
½ šálku rozinek
kuřecí vývar
olivový olej
Popis
Ve velkém litinovém hrnci rozpálíme olej a začneme na něm opékat na klínky nakrájenou červenou cibuli. Přídáme k ní všechny další ingredience určené na přípravu kuřete. Navrch poklademe kousky kuřecího masa.
Zaklopíme a 40 minut dusíme. Po 20 minutách maso otočíme.
Kuskus nasypeme do mísy, zamícháme do něj kurkumu, rozinky a lžíci olivového oleje. Zalijeme vývarem a necháme 5–10 minut odstát, dokud kuskus nenabobtná a nanasaje do sebe vývar.
Servírujeme nejdříve kuskus, na něj poklademe kousky masa s podušenou cibulí a šťávou.