Bylinkové kuře s kuskusem

1 jidlo jako lek kure s kuskusem_MG_1360 2.jpg

Když jsem v minulosti hledala nápady na pokrmy pro natáčení Herbáře, objevila jsem marocký recept na kuře. Inspiroval mě k tomu, abych doma zkusila podobné jídlo ze snadno dostupných surovin. Tady máte postup – jsem si jistá, že vám tohle kuře s marockou fúzí bude chutnat. Já ho s oblibou dělávám do dnešních dnů!

Suroviny

KUŘE

1 rozporcované kuře
2 červené cibule
4 lžičky sušeného mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
½ šálku černých oliv
4 plátky citrónu
olivový olej
česnek
sůl
hrst čerstvého koriandru

KUSKUS

½ sáčku kuskusu
1 lžička kurkumy
½ šálku rozinek
kuřecí vývar
olivový olej

 

Popis

Ve velkém litinovém hrnci rozpálíme olej a začneme na něm opékat na klínky nakrájenou červenou cibuli. Přídáme k ní všechny další ingredience určené na přípravu kuřete. Navrch poklademe kousky kuřecího masa. 

Zaklopíme a 40 minut dusíme. Po 20 minutách maso otočíme.

Kuskus nasypeme do mísy, zamícháme do něj kurkumu, rozinky a lžíci olivového oleje. Zalijeme vývarem a necháme 5–10 minut odstát, dokud kuskus nenabobtná a nanasaje do sebe vývar.

Servírujeme nejdříve kuskus, na něj poklademe kousky masa s podušenou cibulí a šťávou. 

DOMA.0balka.DEF_Page_2.jpg

Více receptů najdete v nové knize Herbář, ze zahrady přímo na talíř

Previous
Previous

Domácí toastový chléb

Next
Next

Domácí bramborové chipsy