Šebestiánský salát s domácí majonézou

5 salat zrepy_MG_8986 2.jpg

Absolutně jednoduchý salát, který můžete jíst samotný nebo jako přílohu. Zamilujete si na něm hlavně řepu. A určitě si vyrobte majonézu podomácku, ne abyste tam dávali kupovanou.

Suroviny

300 g červené řepy
300 g celeru
200 g brambor
1 lžíce šťávy z citrónu
200 ml slunečnicového oleje
2 žloutky
1 lžice octa
sůl, pepř
petržel a fenyklové kvítky na ozdobu

 

Popis

Červenou řepu, celer a brambory umyjeme a uvaříme, brambory a řepu ve slupce. Po uvaření necháme vychladnout, oloupeme a všechnu zeleninu nakrájíme na kostky. 

Vyrobíme si domácí majonézu. Slunečnicový olej, ocet a dva žloutky nalijeme do vyšší užší nádoby. Vložíme do ní tyčový mixér, zapneme na nižší otáčky a pomalu vysunujeme nahoru směrem z nádoby ven. Tím se všechny věci prošlehají do majonézy.

Ve větší míse smícháme brambory, celer, majonézu a citrónovou šťávu. Zlehka vmícháme červenou řepu, aby nám to všechno neobarvila dočervena. Navrch ozdobíme fenyklovými kvítky a petrželí.

Previous
Previous

Vánoční šunka

Next
Next

Vlaštovčí hnízda s rýží