Polévka z hlívy ústřičné

5 polevka z hlivy_MG_1161.jpg

Hlíva ústřičná je zázrakem v posilování imunity, ne každému ale chutná. Tahle polévka mě moc překvapila. Je skvělá. A chutná! Pro mě osobně zatím jeden z nejlepších způsobů, jak hlívu upravit.

Suroviny

250 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 brambora
1 mrkev
1 petržel
2 kuličky nového koření
2 lžičky celého kmínu
1,5 l vody
1 lžíce olivového oleje
bobkový list
parmezán 
sůl

 

Popis

Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky. Osmahneme je na olivovém oleji v hrnci a dusíme asi 2 minuty. Přidáme hlívu ústřičnou také pokrájenou na malé kousky a dusíme další 2 minuty. Přisypeme všechno koření, osolíme a podlijeme vodou. Necháme 20 minut vařit.

Poté můžeme servírovat. Dochutíme čerstvě nastrouhaným parmezánem.

DOMA.0balka.DEF_Page_2.jpg

Více receptů najdete v nové knize Herbář, ze zahrady přímo na talíř

Previous
Previous

Krém z červeného zelí

Next
Next

Polévka z pečené dýně hokkaido