Polévka z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná je zázrakem v posilování imunity, ne každému ale chutná. Tahle polévka mě moc překvapila. Je skvělá. A chutná! Pro mě osobně zatím jeden z nejlepších způsobů, jak hlívu upravit.
Suroviny
250 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 brambora
1 mrkev
1 petržel
2 kuličky nového koření
2 lžičky celého kmínu
1,5 l vody
1 lžíce olivového oleje
bobkový list
parmezán
sůl
Popis
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky. Osmahneme je na olivovém oleji v hrnci a dusíme asi 2 minuty. Přidáme hlívu ústřičnou také pokrájenou na malé kousky a dusíme další 2 minuty. Přisypeme všechno koření, osolíme a podlijeme vodou. Necháme 20 minut vařit.
Poté můžeme servírovat. Dochutíme čerstvě nastrouhaným parmezánem.