Křupavé cibulové kroužky

Kdo by je neměl rád? Zatímco v Americe patří mezi druhý nejoblíbenější doprovod hamburgerů (hned po hranolkách), v Evropě se jedí převážně samotné, nebo jako doplněk k pivu.

Dokonce se slaví i Národní den cibulových kroužků!

Nejlepší kroužky připravíte z velké cibule, přímo z odrůdy Vidalia, ale dobře poslouží i jakákoliv jiná velká cibule. A pokud takovou po ruce nemáte, použijte klidně přerostlé šalotky nebo jiné domácí cibule, jen počítejte s tím, že pro celou rodinu obalení a osmažení malých plátečků potrvá hodně dlouho.

Suroviny

Kroužky

2–3 cibule
200 ml mandlového mléka
1 lžička mleté uzené papriky
1 lžička mleté sladké papriky
špetka soli
100–150 g drcených kukuřičných lupínků nebo strouhanky
4 lžíce olivového oleje 

Dip
250 ml zakysané smetany
1 stroužek česneku
1 menší hrst pažitky
sůl a čerstvě mletý pepř

Informace
Příprava: 30 minut
Porce: 2-3

 

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na 5 mm silné plátky. Ty rozeberte na kolečka.

V nízké misce nebo v hlubokém talíři promíchejte mandlové mléko s mletou a uzenou paprikou a solí. Nadrcené kukuřičné lupínky nebo strouhanku si připravte ve vedlejší nízké misce nebo hlubokém talíři.

Cibulové kroužky namočte do ochuceného mandlového mléka a následně je obalte v připravených lupíncích.

Obalené kroužky rovnejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka je zakápněte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte asi 15 minut dozlatova.

Mezitím připravte dip. Do smetany prolisujte oloupaný česnek, přidejte nadrobno nasekanou pažitku, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte s opečenými kroužky.

Previous
Previous

Šakšuka, bohatá snídaně z blízkého východu

Next
Next

Tvarohový koláč se špenátem, batáty a fetou