Veselá podzimní dýňová pomazánka

POMAZANKY+STR+85_MG_2459.jpg

Chybí vám na snídaňovém talíři nejen něco dobrého, ale i veselého a barevného? Připravte si jednoduchou dýňovou pomazánku, kterou ráno jako když najdete!

Suroviny

1 dýně Hokkaido
1⁄2 špagetové dýně
1 lžička olivového oleje
šťáva z 1⁄2 citronu
1⁄2 lžičky soli
špetka čerstvě mletého pepře
1 hrstka směsi semínek
(len zlatý, len hnědý, chia a sezam)

 

Popis

Troubu předehřejeme na 180 °C. Hokkaido dýni nakrájíme na čtvrtky, špagetovou rozpůlíme a upečeme doměkka, trvá to zhruba 45 minut. Necháme mírně zchladnout, vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji. Přidáme olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a semínka. Množství koření a dalších surovin ladíme dle chuti.

HERBAR7+PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v knihách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Pohanková kaše nejen pro babičku a dědu

Next
Next

Svatomartinská husa s jablky a hruškami