Kávová zmrzlina z mascarpone

Snímek obrazovky 2020-06-10 v 21.51.03.png

Od téhle zmrzliny se prostě nedá odtrhnout. Doporučuji vám dělat si ji jen pro sebe. Nechcete si přece nikoho, kdo bude chtít ochutnat, naštvat výrazem, jako byste sami měli málo… Ne, pěkně si ji připravte doma v klidu, až budou děti o prázdninách na táboře a vaše drahá polovička na služebce. Takové chvilky s domácí zmrzlinou, vyrobenou s láskou a ze samých kvalitních surovin, to je jako pomazlení se štěňátkem nebo jako dojímání se u romantického filmu. Prostě chvilka naprostého relaxu. A to občas potřebuje každý z nás. No, a až se nabažíte, tak se před navracející se rodinou vytáhnete naprosto luxusním uvítacím pohárem!

Suroviny

3 vejce
120 g třtinového cukru
500 g mascarpone
1 vanilkový lusk
1 dvojité espresso 

 

Postup

Vejce s cukrem vyšleháme v míse mixérem nastaveným na vysokou rychlost do pěny. Přidáme mascarpone, semínka z vanilky, kávu a vše už ručně metlou promícháme do hladka. Poté nalijeme do formy, ve které budeme zmrzlinu mrazit.

Po 6–8 hodinách  je zmrzlina připravená k podávání. Servírujte ji nejlépe zmrzlinářskou lžící.

HERBAR7 PROMO-04213.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Jak zavařovat zdravě a hlavně bez chemie

Next
Next

Levandulový sirup