Sladké ovoce z grilu
Když jsem byla malá, moje největší pochoutka bylo opékané jablko. Na podzim, na klacku, jen tak na ohni. Pěkně zkaramelizovaná šťáva na povrchu, horké uvnitř. Mňam. Teď už jsem velká a všichni tak rádi grilujeme. A tak jsem si vzpomněla na své mládí a zkusila grilovat ovoce. Dá se grilovat skoro každé. Mými favority jsou ale jasně hruška, broskev a ananas. A samozřejmě jablko. Jedno je však jisté: s grilovaným ovocem se u přátel stanete hvězdou letošních grilovaček. Je to tak chytré a tak jednoduché.
Suroviny
sezónní či exotické ovoce
PODLE CHUTI:
javorový sirup, sirup z agáve nebo med
víno
meduňka, máta nebo jiné oblíbené byliny
Postup
Můžete zkusit grilovat i na kousky nakrájené směsi ovoce, jako balíčky v alobalu. Ovoce jen rozkrojíme a můžeme ho před grilováním naložit do medu, vína, či směsi bylin, jako je meduňka či máta.
Ovoce grilujeme při nižších teplotách, ideálně na vyhasínajícím ohni. Přijdeme tak o nejméně vitamínů. Po ogrilování už stačí jen pokapat javorovým nebo agáve sirupem.