Bezové nanuky
Když jsem byla malá, dávala mi máma na svačinu 2 koruny. Korunu čtyřicet stál Jovo koktejl a čtyřicet halířů rohlík. Někdy měli jen Jovo jogurt, ale ten mi tak nechutnal, a proto jsem ho prostě dávala do mrazáku a další den už jsem si ho škrábala lžičkou z kelímku jako zmrzlinu. No a zbylý dvaceťáky jsem si šetřila na kopečkovou pistáciovou nebo točenou vanilkovou. Poloviční porce stála 70 halířů! Krutej komunismus!
Tenkrát mi bylo sedm osm let, a když teď vidím svoje děti, ráda jim jejich oblíbené zmrzlinky připravím sama. Za exkluzivní považují bezový nanuk. A vůbec všechny tyhle vodový dobroty.
Suroviny
Bezový sirup
Voda
Čerstvé květy bezinek, bio citron, lístky máty…
Postup
Sirup smícháme s vodou v poměru 2:8, nalijeme do formiček na nanuky a dozdobíme květy, plátky citronu a mátou. Můžete použít i váš oblíbený sirup, také limetku či pomeranč a třeba meduňku. Nechte mrazit nejlépe do druhého dne.