Cukrové fialkové květy

MG_5255.jpg

Jestli jste si mysleli, že fialkové květy mohou zkrášlovat talíř akorát tak lesním vílám a tiše jste jim záviděli, bude se vám tento recept obzvlášť líbit. Cukrová kvítka fialek potěší nejen děti, ale i všechny poetické duše. Violka vonná je navíc jedna z prních jarních léčivých bylinek. Díky tomu, že obsahuje kyselinu salicylovou (aktivní látku z aspirinu), je dokonce i účinná. Zejména proti kašli, protože pomáhá s vylučováním hlenů. Zkrátka dokonalé spojení příjemného s užitečným, to nás baví.

Suroviny

moučkový cukr
fialky
vajíčka

 

Postup

Celé květy potřeme sirupem nebo bílkem z vajíčka a pocukrujete moučkovým cukrem.

Vše necháme oschnout a opatrně uložíme na suché a temné místo do uzavíratelné vzduchotěsné krabičky.

Postupně můžeme takto zpracovat také růžové lístky, lístky hvozdíku a měsíčku a v létě tak budeme mít perfektní ozdobu na muffiny nebo na dort. Pokud je správně uskladníte, do léta vám určitě vydrží.

HERBAR7 PROMO-04223.jpg

Více receptů najdete v kuchařkách Vaříme podle Herbáře

Previous
Previous

Garam masala, nejtypičtější indické koření

Next
Next

Fialkový cukr