k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Vločkové marokánky s kakaovou polevou podle Kateřiny Winterové

Marokánky jsou specialitkou mezi vánočním cukrovím. Nedají se zařadit ani mezi klasické cukroví, jako jsou vanilkové rohlíčky nebo lepené linecké, a nejsou to ani nepečené nebo raw sladkosti. Co je na nich ale skvělé, že obsahují spoustu zdraví prospěšných surovin. A pokud chcete být na sebe přísní i o Vánocích, můžete úplně vynechat polevu a přesto budou marokánky skvělé i tak. Pokud doma nemáte ovesnou smetanu, můžete použít i klasickou z mléka. Já mám ale tu ovesnou na vaření moc ráda, tak jsem ji zakomponovala i do vánočního cukroví. Marokánky jsou také inspirací na zdravější mlsání po celý rok.

Ingredience

MAROKÁNKY
100 g loupaných mandlí či směsi oříšků
100 g rozinek nebo směsi sušeného ovoce
200 g ovesných vloček
200 ml ovesné alternativy smetany

 

POLEVA
80 g másla
80 g třtinového  cukru
2 lžíce kakaa holandského typu
2 lžíce ovesné alternativy smetany

Postup

Plech vyložíme pečicím papírem. Mandle a rozinky nebo sušené ovoce nakrájíme nahrubo. Vločky namočíme do smetany (2 lžíce si nechte stranou na polevu), necháme změknout a na mírném stupni zahříváme, až hmota zhoustne. Přidáme mandle a sušené ovoce nebo rozinky a promícháme. Troubu předehřejeme na 160 °C. Lžičkou klademe na připravený plech malé hromádky. Necháváme mezi nimi trochu rozestup, protože se při pečení roztečou. Pečeme 8–10 minut a necháme je zchladnout. Na polevu rozehřejeme máslo, vmícháme cukr, kakao a ovesnou smetanu. Necháme mírně zchladnout a poléváme marokánky z jedné strany. Necháme v chladu zatuhnout.

You don't have permission to register
X