k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

Vločková kaše se semínky a sušenými bobulemi podle Kateřiny Winterové

Posilovat imunitu můžeme celý rok. Právě třeba díky zdravé snídani nebo svačině. Vločky, které jsou vyrobeny z celého zrna, obsahují spoustu minerálů, vitaminů, ale i vlákniny. Ta se podílí na správné funkci střev, ve kterých sídlí mikroorganismy souhrnně nazývané mikrobiom, které mají mimo jiné pozitivní vliv na naši imunitu. Proto bychom na plnohodnotnou stravu neměli zapomínat. Semínka zase obsahují omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které pomáhají v boji se záněty a naší imunitu chrání také. Ovoce a zvláště to bobulové obsahuje velké množství ochranných antioxidantů. Tahle kaše je zkrátka poklad, který můžete konzumovat každý den, a nejenže je zdraví prospěšná, ale díky jemné sladké chuti i výborná jako dopolední energetický startér.

Ingredience

100 g ovesných vloček
100 g žitných vloček
100 g pohankových vloček
20 g chia semínek
20 g dýňových semínek
20 g slunečnicových semínek
20 g směsi lněných semínek (zlatých, hnědých) a sezamu
hrst sušené moruše
hrst goji https://www.dm.cz/dmbio-goji-plody-susene-p4010355197986.html
200 ml mléka (kravského, ovčího, rostlinného…)

Postup

Všechny suroviny smícháme dohromady a uchováme v uzavíratelné nádobě v suchu a temnu. Na přípravu 1 porce kaše odebereme 4 polévkové lžíce směsi a zalijeme 200 ml mléka. Necháme dojít k varu a povaříme asi 7 minut, zkrátka do zhoustnutí. Doporučuji na vaření rendlík s tlustším dnem. Hned podáváme. Můžeme dosladit sirupem dle výběru a chuti.

X