k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Rybí karbanátky ze pstruha

Možná si říkáte, proč se mordovat se sekáním a tvarováním rybího masa, když stačí kus ryby hodit s bylinkami do pekáče a vytáhnete voňavou rybu… Ano, ryba je dobrá i opečená na prutu nad ohněm, ale jen v rybích karbanátcích se chuť rybího masa nádherně propojí se svěžími, voňavými a chuťově různorodými zelenými bylinami. Rozsekáním nadrobno se naplno rozvinou. I když je maso ze pstruha po opečení sušší než u lososa, chutná mi v těchto karbanátcích víc, protože není tak tučné a nezměkne tolik, takže je co kousat. Se zeleným salátem z mladých lístků a bylin předčí všechny rybí burgery.

 

INGREDIENCE

Karbanátky
600 g pstruha duhového
1 lžíce čerstvé pažitky
1 hrst lístků bazalky
1 hrst hladkolisté petržele
½ biocitronu
sůl a čerstvě mletý pepř
zhruba 100 g přepuštěného másla
listový salát s oblíbenými bylinami k podávání

 

Dip
200 ml řeckého jogurtu
2 lžíce kaparů
4 lžíce nasekaného kopru
4 lžíce nasekané hladkolisté petržele

 

POSTUP

Filety stáhněte z kůže a případné kosti odstraňte pinzetou. Maso nasekejte ostrým nožem nadrobno. Bylinky nasekejte nadrobno a promíchejte se strouhanou citronovou kůrou. Promíchejte, osolte a opepřete. Vytvořte v dlaních tenké karbanátky a opečte je na přepuštěném másle dozlatova, z každé strany zhruba 3 minuty. Na závěr je zakápněte citronovou šťávou. Mezitím promíchejte všechny suroviny na dip. Upečené rybí karbanátky podávejte se salátem a bylinkovým dipem.

 

Geniální a rychlé, nemyslíte? Na přípravu celého receptu se můžete podívat v archivu Herbáře, a pokud opravdu holdujete rybám, o lovu, chovu a účincích na zdraví se dozvíte v mojí knize Jíst a žít.

X