k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Ovoce podzimu

Když už na zahradě není co sbírat a příroda se pomalu ukládá k zimnímu odpočinku, začne se na stromech a keřích vybarvovat poslední sklizeň. Možná proto se jim říká podzimní ovoce, všem těmto bobulím. Procházka zbarvující se krajinou mezi spadaným listím je naprosto neodolatelná a jeřabina, šípek nebo hloh jsou pravými perlami podzimu. Kuličky malé a lesklé jako korálky a co všechno dokážou! Jsou doslova plné vitaminů, antioxidantů, minerálů a dalších prospěšných látek, které pomáhají obrnit naše těla i mysl před blížícími se chladnými zimními dny. A když přemrznou, jsou ještě lepší a sladší! Vezměte si na procházku košíček a cestou si pár větviček nastříhejte. Co se nevejde do vázy, poslouží jako základ skvělým zavařeninám, likérům nebo marmeládám. Tak vyrazte na poslední letošní sklizeň – plody plné chuti a zdraví je přece škoda nechat spadat.

 

Hlohovice

Hloh patří bez diskuse mezi nejrozšířenější bobuloviny ve volné přírodě a narazíme na něj skoro na každém kroku. Napadlo vás ale někdy připravit domácí hlohovici? Jestli ne, je ten nejvyšší čas na letošní test. Recept je velmi jednoduchý a hlohovice neodolatelná… A ta síla! To z těla vyžene každý neduh. Chlapi si dají panáka a my možná raději kapku do horkého čaje. Tak či tak si ale pochutnáme na opravdové medicíně. Hloh je totiž výborný na srovnání krevního tlaku, obrňuje srdeční sval a v přírodní medicíně se užívá proti skleróze a migrénám. A v kombinaci s domácí slivovicí je to zkrátka všelék.

 

Pokud příliš nestonáte, vyléčete se postaru. Recept na přípravu hlohovice najdete tady.

 

 

Šípková zavařenina

Stačí vyrazit ven, rozhlédnout se okolo sebe, přinést si domů dostatečnou sklizeň a pustit se do práce. Výsledek totiž stojí za to! Šípky si zaslouží pozornost nejen kvůli báječné chuti, ale především díky zázračným léčivým účinkům. Kromě bezkonkurenčního obsahu vitaminu C čistí játra a ledviny, posilují imunitní systém a celkově prospívají zlepšení funkcí trávicího traktu. Poté už stačí sledovat, jak vám šípková zavařenina mizí před očima. Namazat si jí můžete na chleba, palačinku, do jogurtu či jen tak na lžičku… je zkrátka neodolatelná.

 

Zavařte si šípky, které najdete na podzimní vycházce. Spojíte tak příjemné s užitečným a moc dobrým. Recepty na šípkovou zavařeninu najdete kliknutím sem.

 

 

Jeřabinová marmeláda

Jeřabina – divá vřeskyně, jak se jí také přezdívá, patří k podzimu stejně jako šála a pouštění draků. V dětství jsme si s rudými plody malovali po obličejích a dnes už je radši sníme. Stejně jako ostatní podzimní bobule jsou i jeřabiny plné vitaminu C a třísloviny navíc povzbuzují chuť. Proto se jeřabinová marmeláda hodí jako doplněk nejrůznějších jídel. Zkuste ji třeba k sýrům, na maso nebo místo brusinek k husté domácí svíčkové na smetaně.

 

Jak na výrobu marmelády plné vitamínu C? Pro recept spěchejte sem.

X