k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Ořechový salám

Vsaďte se, že tento salám budou vaše děti určitě jíst! Navíc ho můžou i vegetariáni… Pokud byste salám náhodou nesnědli celý na posezení, poslouží jako vítané pohoštění pro návštěvy. 

 

 

Doba přípravy: 20 minut + 8 dní na odležení

 

Suroviny:

 

300 g piškotů

150 g třtinového moučkového cukru

2 lžíce kakaa holandského typu

4 lžíce hrubě mletých ořechů

4 lžíce jemně mletých ořechů

150 g změklého másla 

2 lžíce rumu (tuzemáku)

strouhaný kokos na obalení 

 

Postup:

 

Začneme přípravou těsta. Piškoty nakrájíme na kostičky nebo rozmixujeme nahrubo. Cukr a kakao prosejeme a smícháme. K suché směsi přidáme mleté ořechy, máslo a piškoty. Zakápneme rumem a promícháme.

 

Ze vzniklého těsta utvoříme váleček, obalíme ho v kokosu a necháme v lednici ztuhnout do druhého dne. Poté ho zabalíme do alobalu a necháme ještě 1 týden odležet v chladu. Před podáváním krájíme na plátky. 

 

X