k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Novoroční hrstkovka

Čočka dnes často bývá na novoroční sváteční tabuli podávána jako příloha k uzenému masu. Co ale zkusit tuhle tradici povýšit a zkusit uvařit bohatou polévku z hrstí různých druhů luštěnin? Hodně luštěnin rovná se hodně peněz. A navíc s každou hrstí luštěniny vložené do polévky si můžete něco přát nebo si dát předsevzetí…

 

množství: pro 4 osoby
doba přípravy: 1 hodina

 

Suroviny:

 

1 hrst červené a černé čočky, namočené alespoň 2 hodiny
1 hrst hrachu, namočeného alespoň 2 hodiny
1 hrst fazolí, namočených přes noc
2 lžíce sádla
1 cibule, nakrájená nadrobno
1,5 litru vývaru z uzeného masa
2 stroužky česneku, nasekané nahrubo
1 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
na ozdobení: petržel a libeček 

 

 

 

Postup:

 

Předem namočené luštěniny dáme vařit. Zvlášť, každý druh pěkně do vlastního hrnce. Vařením zvlášť si luštěniny ponechají svoji specifickou chuť. Pokud je ale uvaříme společně, nic závažného se nestane.

V hrnci osmahneme na 1 lžíci sádla cibulku, poté ji zalijeme vývarem z uzeného masa. Přidáme uvařené luštěniny a povaříme zhruba 10 minut.

Na pánvi připravíme světlou jíšku ze zbylého sádla a hladké mouky. Vzniklou jíškou zahustíme polévku. Přivedeme ji k varu, odstavíme a přidáme česnek. Nakonec osolíme a opepříme.

 

 

X