k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter


Follow us

NEWSLETTER

Chcete vědět jako první o novinkách a slevách v e-shopu?


Hledat

  • Váš nákupní košík je prázdný

Neodolatelná chuť pastýřského koláče

Takové tradiční povelikonoční jídlo, co říkáte? Pokud vám totiž po svátcích zbylo nějaké to jehněčí nebo jakékoli jiné maso, skvěle poslouží právě v pastýřském koláči. Základem je studené maso, tradičně jehněčí nebo kůzlečí, ale dobře chutná i s trhaným hovězím nebo králičím. Bože, ta chuť! Až občas lituji, že nemám za muže pastýře.

 

PORCE PRO 4 OSOBY
DOBA PŘÍPRAVY 30 MINUT, PEČENÍ 30–35 MINUT

INGREDIENCE

100 g másla
700 g brambor
4 mrkve
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce mléka
350 g studeného pečeného masa
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g hrášku
1 lžíce nasekaných listů dobromysli

 

POSTUP

Troubu rozehřejeme na 190 °C. Zapékací formu vymažeme máslem. Brambory a mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, vodu ponecháme, rozmačkáme brambory šťouchadlem na pyré a smícháme s mlékem a 2 lžícemi másla na kaši. Mrkev nakrájíme na kolečka, maso na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vsypeme cibuli a drcený česnek a opékáme 1 minutu, až zesklovatí. Přidáme maso, hrášek a dobromysl, osolíme, opepříme a opékáme, po 2 minutách podlijeme odloženou vodou z brambor a mrkve – zhruba 100 ml. Směs začne bublat a vytvoří šťávu. Přelijeme ji do připravené formy, poklademe mrkví a zakryjeme bramborovou kaší. Vidličkou vytvoříme pěkný vzor, poklademe plátky zbylého másla a pečeme v troubě 30–35 minut.

 

A že máme po těch Velikonocích, pojďme smočit ruce do kypré jarní hlíny a dosázet zbytek bylinek a zeleniny. Nyní je na to v našem slevovém ráji semen ideální čas.

 

X